Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Výroba ručního papíru (sloh)

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Výroba ručního papíru

V sobotu jsem se koukal na pořad v televizi, kde ukazovali výrobu ručního papíru. Moc mě to zaujalo, tak jsem si to hned doma vyzkoušel.

Nejdříve jsem si připravil potřebné věci. Půjčil jsem si od maminky síto na mouku, mixér, koření, dále jsem si vzal staré noviny, krepový papír, toaletní papír, čtvrtky a lepidlo na tapety. Došel jsem si na větvičky. Potom jsem začal vyrábět papír.

Natrhal jsem noviny na kousky, namočil a rozmixoval spolu s vodou. Do kaše, která vznikla, jsem přidal natrhaný toaletní papír a trochu lepidla na tapety. Potom jsem začal barvit, a to tak, že jsem přidal kousky barevného krepového papíru, šťávu z červené řepy a barvy na vajíčka. Všechno jsem to zamíchal, dodal nastříhanou čtvrtku, přidal skořici, mletý pepř a kávu. Hmotu jsem potom nalil na síto, počkal až vykape voda, povrch jsem posypal kmínem, větvičkami a majoránkou a přikryl novinami. Pak jsem po vrchu jezdil houbičkou, dokud jsem neodstranil přebytečnou vodu a opatrně sundal síto. Všechno jsem to položil na noviny a nechal sušit. Až mi papír uschl, přežehlil jsem ho a opatrně sundal noviny. A papír byl hotový, který jsem daroval babičce k narozeninám.

Osnova: 1. Pořad v televizi
2. Příprava materiálu
3. Výroba papíru

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT